Avaleht Foorum Ajakiri «Vaatleja» Tähistaevas Maailm Õpik Astronoomia Facebookis Astronoomia Twitteris
None

Ühisvaatlused Tõraveres (16.10.2010)

16. oktoober 2010 kell 18:00 – 17. oktoober 2010 kell 03:00

Laupäeval, 16. oktoobril on alates kella 18-st kõik huvilised oodatud oma teleskoopidega Tõraverre suure teleskoobitorni juurde, et ühiselt tähistaevast vaadelda. Vaatlema võib tulla ka ilma teleskoobita, sest muuhulgas seatakse üles Tartu Observatooriumi 8-tolline Meade LX200.

Kell 18 on kavas tähistaeva tutvustus planetaariumiprogrammiga Starry Night Stellaariumi ruumides, sellele järgnevad vaatlused. Õhtu poole ööd saab vaadelda Kuud ja Jupiteri. Pärast Kuu loojumist kella ühe ajal saab pühenduda süvataeva objektidele, mis nõuavad pimedat taevast. Vaatluste kavandatav lõpp on kell kolm öösel, kuid vastavalt ilmale ning huviliste soovidele võib see muutuda.

Täiendus (15.10.2010): Ilmaennustus lubab laupäeva õhtuks vähest või vahelduvat pilvisust, seega üritus toimub. Ilm saab olema väga külm, õhutemperatuur on nulli ringis või alla selle, seega on oluline riietuda väga soojalt. Teleskoobitornis pakutakse sooja teed, kuid tõsistel vaatlushuvilistel tasub mõelda toidupoolise kaasavõtmise peale.

Ürituse ajal on võimalik osta Galileoskoope hinnaga 500 krooni. Kaasa saab eestikeelse kokkupanemise juhise. Galileoskoobi võib soovi korral ka kohapeal kokku panna ja vaatlemise omal käel järele proovida.

Jooksev info ja arutelu astronoomia foorumis.

Märksõnad: , , ,