Avaleht Foorum Ajakiri «Vaatleja» Tähistaevas Maailm Õpik Astronoomia Facebookis Astronoomia Twitteris
None

Astronoomialoengu “A Universe of Surprises” otseülekanne AHHAA keskuses

2. november 2019 kell 19:00–21:00

2. novembri õhtul kell 19:00 saab AHHAA keskuse planetaariumis vaadata otseülekannet Chicago Adleri planetaariumis toimuvast Kavli planetaariumiloengute seeria ettekandest “Üllatav Universum” (“A Universe of Surprises”). Ettekandjateks on astronoomiadoktorid Chris Lintott ja Laura Trouille. Loengu lühikokkuvõte:

Universum on täis üllatusi, näiteks kummituslikud jäänukid mustade aukude pursetest, kaugete tähtede ümber tiirutavad eksootilised planeedid ning Boyajiani täht – meie galaktika kõige salapärasem täht. Astronoomiadoktorid Chris Lintott ja Laura Trouille kirjeldavad nende ootamatute leidude abil, mida me praegu oma muutlikust Universumist teame ja mida mitte. Nad räägivad, kuidas teadlased üllatustega toime tulevad, mis tunne on arvata, et oled avastanud maavälise elu ning tutvustavad võimalusi, kuidas igaüks meist saab koduseinte vahelt olulisi avastusi teha. Tuleviku teleskoopide abil, mis asuvad taevast pidevalt igal ööl vaatlema, saavad astronoomid esmakordselt ülevaate pidevalt muutumises olevast Universumist. Algamas on parim aeg taevasse vaatamiseks ja üllatuste osaks saamiseks!

NB! Loeng toimub inglise keeles! Pärast loengu lõppu on võimalik eesti ja inglise keeles küsimusi esitada.

Pileteid saab broneerida AHHAA keskuse e-pileti keskkonnast kuni nädal enne sündmust: https://booking.ahhaa.ee/ (hind 4 €) või osta keskusest kohapealt (5 €). Kohtade arv on piiratud!

kavli-fall19-FullDomeSurprises-web&social-assets-partner-Twitter

Märksõnad: ,