Avaleht Foorum Ajakiri «Vaatleja» Tähistaevas Maailm Õpik Astronoomia Facebookis Astronoomia Twitteris
None

Kohtumine astronoomidega Tartu Tähetornis (15.01.2013)

15. jaanuar 2013 kell 18:15

Teisipäeval, 15. jaanuaril kell 18.15 toimub Tartu Tähetornis kohtumine astronoomidega, kes räägivad hetkel astronoomias aktuaalsetest teemadest, Eesti täheteadlaste uurimissuundadest ja -tulemustest, mille avaldamist 2013. aastal võib oodata.

“Kohtumisõhtu astronoomidega on suurepärane algus uuele aastale Tähetornis. Vastatud saavad küsimused näiteks selle kohta, kas esimene “tõeline” Maa-sarnane planeet avastatakse tõesti juba sel aastal ja kas kosmosemissioon Planck muudab meie arusaama Universumist. Jutuks tuleb ka marsikulguri Curiosity missioon, mis otsib vett ja elu Punasel planeedil. Samuti saab kuulda, kas sel aastal saab selgemaks tumeaine päritolu,” avab Tähetorni juhataja Viljar Valder kohtumisõhtu teemasid.

Kohtumisõhtu juhatavad sisse Tartu Observatooriumi teadurid Taavi Tuvikene, Elmo Tempel ja Antti Tamm lühiettekannetega, sellele järgneb vestlusring, mida modereerib Tartu Observatooriumi juhtivteadur Jaan Pelt ning kõigil astronoomiahuvilistel on võimalik esitada küsimusi.

Kohtumisõhtu astronoomidega on osalejatele tasuta. Kohtumisõhtut toetab Euroopa Sotsiaalfond teaduse populariseerimise alameetme TEEME kaudu.

Ettekannete videosalvestusi saab vaadata Tartu Ülikooli Televisiooni (UTTV) vahendusel.

Euroopa Sotsiaalfondi logo

Märksõnad: , ,