Tänud Tõnis.
Kas tead, kuidas su teleskoobis hajunud valgusega lood on? See on üks olulisemaid faktoreid, mis Päikese pildistamisel kontrasti alla viib.
Peaks olema OK. Aprillis pani ma fokuseerija toru vastaskülge musta sametpaberi (
viewtopic.php?f=2&t=223&p=957&hilit=samet#p1211) ja minu arust paranes pildi kontrastsus märkimisväärselt.
Kuna mu päikesefiltril on 2 avaust ja vahest katan ma neist ühe kinni, siis on täiesti võimalik, et sealt „lekib“ midagi. Peab asja uurima.
Lisatud 19:29: Toru tagumise kaane vahelt tuleb valgust sisse. Kas see võib süüdlane olla?
Tegin täna hommikul veel mõned pildid mis on minu arust juba päris OK. Omaarust leidisin parma ava/säri/ISO suhte ja klõpsisin sellega. Kaamerat hoian käes ja võtan järjest mitu pilti (Continuous mode).

- See plekk 1084 peaks asuma tegelikult umbes kella 5 sektoris.
Canon G9
Exp: 1/500
ISO: 100
Teleskoop: TAL-2
Okulaar: SuperView 32mm Camera Projection Lens - IMG_0751-BW-Paike-ja-plekk-1084-001.jpg (99.71 KB) Vaadatud 23911 korda
Olen päris kindel, et mu vähene kogemust pildistamisjärgses töötluses rikub ka asja ära. Seega panin ühe "originaali" ka siia:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/4lzbEl-ZfLib_FZ9qzEgfAfJmrAZq5Sns_izrUceenA?feat=directlink