Plejaadid ja muu.

Pilte tähistaevast, Kuust, Päikesest, planeetidest, süvataeva objektidest. Nõuanded pildistamiseks.

Plejaadid ja muu.

PostitusPostitas annunaki » 30 September 2017, 14:15

Sai siis 24.09 Suurt Kodu pildistatud. Toimus see refraktoriga 120/600 mille peafookusesse oli ühendatud ilma objektiivita Pentax peegelkaamera. Tegutsetud sai maal rahus ja vaikuses kus oli kottpime. Hiljem peale piltide kõbimist ja suurendamist jäi silma miskit päris huvitavat, mida minu mõistus ei võtta. Tegemist oleks nagu mingi liikumisjäljega. Plejaadide omas rohkem ja teises vähem. Näha võib seda ca 100 % suurendamisel, märkisin nad ära ka. Kuna teise tähekogumi koordinaadid jäid üles märkimata siis ei mäletagi enam millega tegemist oli. Panen igaksjuhuks ka exif andmed: Plejaadid 1“/800 # tähekogum 1“/1600
https://www.dropbox.com/s/eevfzva0m6w5q ... ..jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/fivw8zw6vi82p5f/II.jpg?dl=0
annunaki
 
Postitusi: 7
Liitunud: 04 September 2015, 07:24

Re: Plejaadid ja muu.

PostitusPostitas Tõnis » 04 Oktoober 2017, 06:54

Suure tõenäosusega on tegu mingi toreda kaamera sensori (d)efektiga. See ei oleks midagi ebatavalist. Selle triibu saad välja taandada tasaväljakaadriga (ingl. k. flatfield). Loomulikult eeldavad kõik vähegi kalibreerimist sisaldavad etapid RAW-formaadis andmete kasutamist. Vaata nende protseduuride kirjeldust näiteks: http://www.obs.ee/cgi-bin/w3-msql/vaatleja/artikkel.html?id=2060.

Tasaväljakaadri tegemise kõige lihtsamad võimalused:
1) valge T-särk üle objektiivi + lambiga valgustamine väljastpoolt. Lamp võiks olla hõõglamp.
2) T-särgi asemel mõned valge printeripaberi lehed
3) loojangu/koidikutaevas ca pool tundi pärast Päikese loojangut

Väike kommentaar piltide endi kohta - sul on seatud taevafoon sisuliselt 0 peale ning seetõttu on piltidel sile must taust ja sakilised tähed. Kasulik oleks histogrammi altpoolt piirata nii, et taevafoon oleks veidi üle 0-nivoo - siis oleks taeva taust "tumehall" (noh, reaalsuses ikkagi praktiliselt must) ning kõik taevafoonist kõrgemale jäävad nõrgad objektid oleksid pildil nähtavad.
Tõnis
 
Postitusi: 426
Liitunud: 09 Veebruar 2006, 02:06
Asukoht: Tõravere / Tartu

Re: Plejaadid ja muu.

PostitusPostitas annunaki » 06 Oktoober 2017, 20:40

Tänud vastamast! Tegelikult ega sellest triibust lugu olegi. Kosmost pildistan ma harva, vaatan enamuses niisama. Kasutan seda toru rohkem päeval, teleobjektiivina loodust pildistades. Triibu kohta küsisin ma uudishimust, et mida sellest arvatakse. Asi selles, et viimati, paar kuud tagasi nägin ma õhtul üht objekti õhus liikumas, suht madalal ka. Vaadates tema uskumatuid manöövreid, väljanägemist ja üldse tohutut kiirust siis oli selge, et siit tsivilisatsioonist ta pärit pole. Kuu aega varem nägin veel ühte aga ta oli teistsugune.
annunaki
 
Postitusi: 7
Liitunud: 04 September 2015, 07:24


Mine Astrofotograafia

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

cron