Digifookus

Millist teleskoopi või binoklit osta? Mida teleskoobiga vaatlemisel silmas pidada? Millist lisavarustust/arvutiprogramme kasutada? Kuidas teleskoopi ehitada?

Digifookus

PostitusPostitas raigs » 19 Mai 2012, 23:20

Tihtilugu,kui filtreid vahetad,on vaja ka fookust muuta.Oleneb mida pildistad,kuid mulle siiamaani suht närvesööv tegevus.Kui sul on mingi diginäiduga apo(näiteks megrez),pole ju probleem.Mõtlesin selle soetada http://www.teleskop-express.de/shop/pro ... -Apos.html ,ja selle jubina juurde,mis arvutiga ühendab.Või kellelgi parem lahendus.Tegelikult fokuseerimine on põnev teema,et huvitaks laiemalt,kuidas keegi fokuseerib.
raigs
 
Postitusi: 118
Liitunud: 17 Juuni 2011, 23:51

Re: Digifookus

PostitusPostitas Tõnis » 20 Mai 2012, 00:40

Tjah, fokuseerimine on tõesti huvitav teema.
Kui sul on meisterdamise peale annet, saaksid edukalt olemasoleval _korraliku_ fokuseerija elektrifitseerimise ka ise teha. Põhimõtteliselt on sul vaja vaid samm-mootorit ja soovitatavalt mingit indeksit või lõpulülitit. Kui pead aga ajakulu rahasse ümber arvutama, siis ei pruugi see omatehtud lahendus ka väga palju odavam tulla. Võibolla tuleb kallimgi.

Fokuseerimiseks on väga laialt kasutatav programm FocusMax. Ma arvan, et sa jääd sellega piisavalt rahule. Kui tahad oma setupit veel edevamaks teha, katsu kombineerida temperatuuri arvestav fokuseerija . Võib-olla saab temperatuurisensori elektrilisele fokuseerijale ka lihtsalt juurde panna. Sellisel juhul on sul võimalik kalibreerida ka temperatuurist tingitud fookuse nihet, eriti kevadel ja sügisel on see päris suur pluss (temperatuuri muutus võib mõne tunni jooksul olla kõvasti üle kümne kraadi!).
Tõnis
 
Postitusi: 426
Liitunud: 09 Veebruar 2006, 02:06
Asukoht: Tõravere / Tartu


Mine Teleskoobid ja tehnika

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 21 külalist

cron