Leht 1 koguhulgast 1

Stellarmate?

PostitusPostitatud: 27 September 2018, 20:37
Postitas Pursui
Kas keegi Stellarmate kasutajatest on suutnud ühendada oma arvutiga Ethernet kaabliga ? Mul kohe kuidagi ei õnnestu. Proovisin PuTTYga, aga ei ühendada. :cry:

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 28 September 2018, 08:24
Postitas Tõnis
Kui see Stellarmate jookseb Raspberry Pi peal, siis mõned infobitid:
  • Raspberry Pi küsib omale vaikimisi IP-aadressi DHCP kaudu. Et ta saaks omale käivitamisel IP-aadressi kätte, peab selle kas käsitsi seadistama või panema arvutisse käima DHCP serveri. Linuxi all on viimane lihtne (vihje: lihtsaim vist dnsmasq abil, vt: https://wiki.debian.org/HowTo/dnsmasq), Windowsi all ei ole kunagi teinud.
  • Arvutil peab olema sama võrgu aadress! Nt. RPi: 192.168.1.100 ja arvuti 192.168.1.101 vms.
  • Raspberry Pi 3 võrgukaart on Auto MDIX võimekusega, ehk ei vaja arvutiga ühendumisel arvutivõrgu "ristkaablit" - seega peaksid kokku ühendatud ning samas IP-aadresside võrgusegmendis olevad RPi ja lauaarvuti üksteist nägema. Kontrolliks (näitena pakutud IP-de põhjal): ping 192.168.1.100
  • Võib-olla tahab RPi-s SSH-server paigaldamist ja käivitamist
  • Kui tahta RPist graafilist pilti kätte saada, siis tuleb see pilt kuidagi teise arvutisse kanda. Kogu ekraanipildi (kui on graafiline keskkond käima pandud) jaoks kasutaksin mina RPi poolel käsurealt programmi x11vnc selliselt: x11vnc -display :0
    See paneb VNC serveri käima, kuid VNC server näitab RPi graafilise keskkonna esimese "ekraani/monitori" pilti. Siis saab nt. TightVNC-ga ühenduda: vncviewer 192.168.1.100

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 28 September 2018, 12:18
Postitas Pursui
Tõnis, ole hea ja seleta lahti oma viimane lause."Siis saab nt. TightVNC-ga ühenduda: vncviewer 192.168.1.100"
mis ma täpsemalt tegema pean? Tõmbasin alla TIght'i aga ma ei tea aadressi endiselt...

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 28 September 2018, 18:08
Postitas Tõnis
Pane oma Raspberry Pi-le klaviatuur ja monitorkülge ning logi "konsooli" pealt sisse. Käsuga ifconfig (või ip addr show) näed RPi käsurealt (konsoolilt või graafilises režiimis terminaliaknast), mis sul IP-aadressiks on. Kui üldse on. Nagu ma ütlesin, vaikimisi küsib RPi omale aadressi DHCP serverilt. Kui sul on koduvõrgus ruuter, siis see annab aadressi ja sa peaksid ka ruuterist saama vaadata, millised seadmed sul koduvõrgus on.

Kui sul sellist asjandust ei ole, siis pead mingil muul moel mingi IP-aadressi panema, näiteks käsitsi/püsivalt seadistama. Selle kohta leiad sa internetist küll ja rohkem infot. Kui IP-aadress on käsitsi fikseeritud, siis saad RPiga ka otse arvutist ühenduda, eeldusel, et arvutil on sama võrgusegmendi aadress (aga mitte täpselt sama IP-aadress!).

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 15 Oktoober 2018, 22:15
Postitas felix
Stellarmate ssh teenus räägib kasutajaga läbi pordi : 5624 Default username: stellarmate ja salasõna, kui seda muudetud ei ole siis on : smate . Üle veebilehitseja pääsed ligi: http://raspberry_ip_aadress:6080/vnc.html noVNC default salasõna on : smate

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 15 Oktoober 2018, 22:24
Postitas felix
Kõige lihtsam, on kui ühendad koduvõrku kaabliga ja tulemüüri elik ruuteri antud IP DHCPaadressi saad teada kas oma ruuterist-tulemüüris või logid RASPI sisse nagu Tõnis soovitas raudvaraliste vahenditega: HDMI monitori ja klaviatuuri abil, hiirt vajad ka, kuna see värkstuff on aetud käima graafilises rezhiimis,vajutad ekraanil paremal üleval olevatele noolekestele (üles-alla) need mis näitavad võrguühendust ja parema klahviga: Connection Information alt saad teada oma IP aadressi. Aga käsurealt nagu ikka >ifconfig .
Androidi ja IPhone/IPadi jaoks on ka olemas äpp, mis leiab sinu võrgust Stellarmate seade ise üles.

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 15 Oktoober 2018, 22:31
Postitas felix
Ja kui ssh ei jookse, siis käivitad käsurealt raspi-config ning lülitad ssh sisse: menüüst valik Interfacing Options -> P2: SSH Enable SSH.
käsurealt näed millised pordid on sul püsti > sudo netstat -tlpn

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 15 Oktoober 2018, 22:51
Postitas felix
Kui oled sisenenud Raspberrysse siis IP aadresse näitab ka desktopil olev rakendus Stellarmate Tools.
Desktopilt leiad KStarsi, StellarMate Web Manager ja gideerimiseks PHD2-e. KStarsi saad käima ajada ka oma remote (Windows, Linux, MAC) arvutist ja ühenduda EKOS/Indi abil oma Stellarmate Raspberryga. Mina olen kasutanud Raspberryt INDI serverina ilma graafiliste vidinateta, toimib nobedamini, baseerub see kõik INDI serveril: https://indilib.org/develop/developer-m ... erver.html

Re: Stellarmate?

PostitusPostitatud: 16 Oktoober 2018, 20:38
Postitas Pursui
Mul aitas välja stallarmate tech support. sobras läbi Teamvieweweriga mu arvutis, ning saigi tööle. :lol: Sain läbi Tight VNC jooksma. Vähemalt läpparis jookseb hetkel ilusti. Kuna varsti on uus lauaarvuti soetamisel, siis võib muidugi muutuda.
Üldiselt ootan black Friday'd siis saab lõpuksasi 1600 mm pro ära osta ehk. Oootame-ootame.... Microtouch Autofocuser on ka juba olemas, ehk ei pea külmuma enam õues.
Aga tänud teile, Felix ja Tõnis! Eks ma tüütan edspidigi :D
P.S. lauaarvutist rääkidest, kui hea videokaart peaks olema, et softid sujuksid tõrgeteta. 4 Gb on piisav?