Avaleht Foorum Ajakiri «Vaatleja» Tähistaevas Maailm Õpik Astronoomia Facebookis Astronoomia Twitteris
None

Üritused (september 2020)

Vaatlusõhtud AHHAA keskuses (25.–26. september 2020)

25. september 2020 kell 20:00 – 26. september 2020 kell 01:00
26. september 2020 kell 20:00–23:00

NB: 25. septembri vaatlusõhtu toimub Teadlaste Öö ürituse “Lavatäis teadust” raames ning osalemine on koos AHHAA majapiletiga. 26. septembri vaatlusõhtu on tasuta.

2020. aasta sügistaevas kuulub planeetidele – neid paistab taevas õhtust kuni hommikuni.  Kannatlikel vaatlejatel on võimalik ühe ööga ära näha kõik Päikesesüsteemi planeedid peale Merkuuri. AHHAA septembrikuu vaatlusõhtutel vaatleme õhtutaevas paistvat kasvavat poolkuud, Päikesesüsteemi gaasihiide Jupiteri ja Saturni, terve öö ereda tähena säravat punast planeeti Marssi ning kui taevaolud peaksid meid soosima, siis ka mõningaid süvataevaobjekte, täheparvi või udukogusid.

Septembri vaatlusõhtutel nähtavad taevakehad: Kuu, Jupiter, Saturn ja Marss õiges mõõtkavas, pildistatud AHHAA katuselt.

Septembri vaatlusõhtutel nähtavad taevakehad: Kuu, Jupiter, Saturn ja Marss õiges mõõtkavas, pildistatud AHHAA katuselt.

Vaatlusõhtutel on võimalik nutitelefonide ja muude pildistavate aparaatidega teleskoobi vahendusel pilti teha. Peegelkaamerate omanikud saavad kaamerad otse teleskoobi külge kinnitada ja omal käel tõelist astrofotograafiat proovida, teistel sõltub pildikvaliteet stabiilsest käest.

NB! Vaatlused toimuvad vaid selge ilma korral. Katusel võib olla jahe ja tuuline, riietuge vastavalt!